Even voorstellen………

Mijn naam is Tristan Geessink. Ik heb de opleiding voor oefentherapie Cesar afgerond in 2020. Mijn laatste stageplek was bij Mariska en ik heb ontdekt dat ik een sterke affiniteit heb met de psychosomatiek. Ik wens hierin dan ook te groeien en  ben dan ook begonen met de post-HBO opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut. Ik heb veel geleerd tijdens mijn stage en die kennis gebruik ik in mijn werk.  In de praktijk houd ik van de uitdaging om de juiste ondersteuning te vinden om u te begeleiden waar u naartoe wilt. In mijn vrije tijd speel ik graag grote bordspelen, dans ik of wandel door het bos.

 

 

Onze missie is om écht te luisteren naar uw verhaal en samen met u een plan op maat te maken,

waarbij wij u ondersteunen bij uw herstel- en groeiproces waarbij u uiteindelijk zelf in staat bent

klachten op te vangen en zo mogelijk te voorkomen.

 

Ik ben Mariska Elders en ben sinds 1987 werkzaam als oefentherapeut Mensendieck in Veenendaal. Ik ben begonnen in een groepspraktijk aan het Davidsplein. Later is die praktijk verhuisd naar de Kerkewijk.  Na achteneenhalf jaar heb ik besloten uit de groepspraktijk te stappen en solo verder te gaan. Na 5 jaar in de Scheepjeshof en 20 jaar in de Gortstraat werk ik nu met veel plezier in het nieuwe gezondheidscentrum in Veenendaal West, De Appelvink. In het gezondheidscentrum zijn verschillende disciplines werkzaam. Zo kunnen de patiënten altijd die zorg krijgen die nodig is. Zorg op maat en samenwerken staat hoog in het vaandel.

 • Om de kwaliteit van de (psychosomatische) oefentherapie hoog te houden ben ik altijd bezig met bij- en nascholing.
 • > 2007 geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut (PSOT), kwaliteitsgeregistreerd in KP (Kwaliteitsregister Paramedici)
  > 2010 akte behaald voor de opleiding tot haptotherapeut, Synergos, Amersfoort
  > 2017 opleiding afgerond voor de specialisatie slaapoefentherapie                                                                                                          
  > 2018 focussen                                                                                                                                                                                       
  > 2020 ACT (Acceptance and Commitment Therapy)                                                                                                                                                                                                                           
 • > 2022 Polyvagaal theorie van Porges
 • Ik begeleid een IOP (Intercollegiaal Overleg Psychosomatiek) en ik werk multidisciplinair samen samen met o.a. huisartsen, psychologen, POH-GGZ, fysiotherapeuten in het netwerk psychosomatiek Veenendaal.
 • Verder heb ik regelmatig contact met de opleiding voor oefentherapie Mensendieck (HvA) en Cesar (Windesheim Zwolle)). Zo af en toe begeleid ik stagiaires. Hun frisse kijk op het vak houdt mij alert op veranderingen en nieuwe ontwikkelingen binnen de oefentherapie. Een mooie bijkomstigheid is dat ik de stagiair een ander deel van ons prachtige vak, namelijk de psychosomatiek, kan laten zien en meegeven.
 •