Even voorstellen………


Hallo, mijn naam is Tristan Geessink. De opleiding tot oefentherapeut Cesar heb ik in 2020 afgerond in Utrecht. Met veel plezier werk ik sindsdien hier in Veenendaal. Begeleiden en behandelen van psychosomatische klachten is waar mijn hart ligt. Zo werk ik met klachten als burn-out, overspannenheid, hyperventilatie, angst- en paniekklachten, slaapproblematiek, vermoeidheid en aanhoudende (onverklaarbare) lichamelijke klachten. Verdieping in deze stof vind ik naast zelfstudie in de post-HBO opleiding psychosomatisch oefentherapeut, waarvan ik nu laatste jaar volg. In de praktijk begeleid ik mensen in het (her)vinden van balans tussen het denken en het voelen, het hoofd en het lichaam. Waarin ik onder andere gebruik maak van therapievormen ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en Focussen.

In Veenendaal en omgeving heb ik contact met collega therapeuten, huisartsen en psychologen waar ik regelmatig mee aan tafel zit of telefonisch contact heb. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met wandelen in bos en natuur en dansen.

 

 Onze missie is om écht te luisteren naar uw verhaal en samen met u een plan op maat te maken,
waarbij wij u ondersteunen bij uw herstel- en groeiproces waarbij u uiteindelijk zelf in staat bent
klachten op te vangen en zo mogelijk te voorkomen.

 

Ik ben Mariska Elders en ben sinds 1987 werkzaam als oefentherapeut Mensendieck in Veenendaal. Ik ben begonnen in een groepspraktijk aan het Davidsplein. Later is die praktijk verhuisd naar de Kerkewijk.  Na achteneenhalf jaar heb ik besloten uit de groepspraktijk te stappen en solo verder te gaan. Na 5 jaar in de Scheepjeshof en 20 jaar in de Gortstraat werk ik nu met veel plezier in het nieuwe gezondheidscentrum in Veenendaal West, De Appelvink. In het gezondheidscentrum zijn verschillende disciplines werkzaam. Zo kunnen de patiënten altijd die zorg krijgen die nodig is. Zorg op maat en samenwerken staat hoog in het vaandel.

Om de kwaliteit van de (psychosomatische) oefentherapie hoog te houden ben ik altijd bezig met bij- en nascholing. Ik gebruik dan ook verschillende interventiemogelijkheden waar onder slaapoefentreapie.

Ik begeleid een IOP (Intercollegiaal Overleg Psychosomatiek) en ik werk multidisciplinair samen samen met o.a. huisartsen, psychologen, POH-GGZ, fysiotherapeuten in het netwerk psychosomatiek Veenendaal.

Verder heb ik regelmatig contact met de opleiding voor oefentherapie Mensendieck (HvA) en Cesar (Windesheim Zwolle)). Zo af en toe begeleid ik stagiaires. Hun frisse kijk op het vak houdt mij alert op veranderingen en nieuwe ontwikkelingen binnen de oefentherapie. Een mooie bijkomstigheid is dat ik de stagiair een ander deel van ons prachtige vak, namelijk de psychosomatiek, kan laten zien en meegeven.

  •