UpdaThuis werkente behandelen tijdens Corona periode

De behandelingen vinden plaats in de praktijk. Nieuwe Corona maatregelen leiden tot aanpassingen. Vanaf 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare ruimten. Dat geldt ook voor de algemene ruimten in het gezondheidscentrum.  Neem dus uw eigen mondkapje mee en draag deze binnen. Alvast bedankt. In de praktijk draag ik sowieso een mondkapje en stel het bijzonder op prijs als u dat ook doet! Verder houden we de 1,5 meter afstand en geven we elkaar niet de hand. 

 

Triage vragenlijst aangepast 01-12-2020 

Voorafgaand aan elk fysiek consult dient triage plaats te vinden, met de volgende vragen:

• Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid2 , loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?

• Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten? • Heb je het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

• Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

• Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

• Ben je de afgelopen 10 dagen in een code oranje gebied op vakantie geweest? Als alle vragen met nee worden beantwoord valt de patiënt onder ‘personen zonder COVID-19 klachten of symptomen op basis van triage’.

Als tenminste één vraag met ja wordt beantwoord, valt de patiënt onder ‘personen met bewezen COVID-19, of gezinsleden met bewezen COVID-19, of personen met symptomen van COVID-19 of gezinsleden met koorts of benauwdheidsklachten’.