Bewustzijnswandelingen, wandelingen met meerwaarde

Stress, overbelasting en overspannenheid kunnen zich uiten in lichamelijke klachten. Bij de behandeling van de overspanning is het dus zaak om bewust te worden van je lijf. Bij lichamelijke stressklachten gaan mensen vaak minder bewegen. Pijn, angst voor pijn, sombere en depressieve gevoelens en verminderde mobiliteit kunnen factoren zijn die lichamelijke klachten in standhouden. We weten echter ook allemaal dat bewegen juist zo goed is voor je vanwege de “goede” stofjes die in onze hersenen worden aangemaakt. 

Een eenvoudige maar prettige manier om te bewegen zijn de “bewustzijnswandelingen”. Wandelen in het mooie bos van Prattenburg waarbij je in de gelegenheid wordt gesteld een thema uit te werken. Er is altijd een thema die ik bedenk maar je kunt zelf ook met een thema komen. Het thema is dan een onderwerp dat je dwars zit of waar je last van hebt en wilt "onderzoeken" of nader wilt bekijken.                                                

Ik start daarom op Prattenburg en Kwintelooijen met “bewustzijnswandelingen”. Juist omdat wandelen onderdeel is van ons dagelijks beweegprogramma is instappen en deelname laagdrempelig.

De wandelingen kunnen een onderdeel zijn van de behandeling. Deze zijn altijd individueel en kan een meerwaarde zijn in het herstel na stressvolle tijden. Wilt u meelopen in een groepje dan kan dat natuurlijk ook. Deze kunnen dan plaatsvinden in een klein groepje van maximaal 4 personen. 

Begin- en eindpunt van de wandeling is bij de parkeerplaats de "Groene Entree Prattenburg" aan de overkant van restaurant “de 3 Zussen” aan de Cuneraweg. Opgeven voor een groepje is verplicht. Dit kunt u doen door te bellen naar de praktijk 0318-515239 of 06-50255134 of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kosten voor deze wandeling zijn € 7,50 p.p.

Dag en tijd komen we dan overeen bij het maken van de afspraak.